reisgids door het beloofde land

Tips! Hoe hou je het betaalbaar?

reis door de bijbel
behind the scenes
reisverhalen

Leuk dat je een kijkje neemt op het blog van deze website. Hier hopen wij jullie met regelmaat te inspireren met verhalen van reizigers, vlogs van Bert of content over het Beloofde Land. 

THE STORY
CONTINUES...

Is dat niet duur? Reizen naar Israël…. Een opmerking die we vaak horen. En sommigen leggen zich er dan zelfs maar bij neer dat een reis naar Israël voor hen niet haalbaar is. Maar stel dat we jullie nu eens op weg helpen met een aantal tips waardoor je kunt besparen? Want reizen naar Israël is helaas niet gratis. Dat is een vakantie in Nederland ook niet. Maar je kunt het zo duur of betaalbaar maken als je zelf wil.


Waar je niet omheen kunt is natuurlijk het boeken van een vliegticket. Zeker met een gezin kan dat aardig in je budget hakken. Daarom is het goed om op tijd te beginnen. Vergelijk prijzen op websites als skyscanner. En bekijk ook eens de opties om via Brussel te vliegen of met een tussenstop.
Als gezin zit je helaas aan de schoolvakanties vast en de herfstvakantie en voorjaarsvakantie zijn precies de duurste momenten om te vliegen. De zomervakantie of kerstvakantie zijn dan financieel gezien een stuk aantrekkelijker.
Ben je niet aan de schoolvakanties gebonden? Dan is het een stuk voordeliger om buiten het toeristische hoogseizoen om te gaan. En mocht je agenda dat toelaten… Last minute zijn er fantastische aanbiedingen.
Pas trouwens wel een beetje op met die goedkope vliegtickets. Hoeveel bagage mag je meenemen? Anders blijk je straks op de luchthaven alsnog duur uit te zijn. Lightpacking is the key in deze!


Een andere kostenpost is uiteraard je verblijf. Ook hierin denken we graag met je mee:

  • Een hostel is goedkoper dan een hotel. Ideaal voor jongeren of als je alleen reist.
  • Je kunt tijdens je reis vrijwilligerswerk doen in een kibboets of hotel in ruil voor gratis verblijf. En soms zorgen ze dan zelfs ook voor je maaltijd!
  • Woningruil! Dit is een aanrader als je met je gezin reist en kost je niets. Een gezin uit Israël viert vakantie in jouw huis en jij mag omgekeerd in hun woning. De kunst is wel om een goede match te vinden qua planning en aantal bedden, maar wij kennen meerdere verhalen van dat het gelukt is. Zo kun je met gesloten beurs allebei op reis. In sommige gevallen kun je zelfs afspraken maken over het gebruik van de auto. Zowel jij als zij moeten toch naar de luchthaven en daar hun auto achterlaten. Waarom zou je dan ook niet aan autoruil doen? Naast de vele voordelen die het biedt voor je portemonnee willen we je wel adviseren om goede afspraken te maken voor het geval er iets niet goed gaat. Check ook even je inboedel en autoverzekering. Dekken zij schade gemaakt door derden? En wat als jij per ongeluk iets beschadigd?
  • Airbnb al gecheckt? Ook daar vind je allerlei leuke appartementen en woningen. Soms midden in een dorp of stad. Super leuk… Zo kom je veel meer in aanraking met de locale bevolking. En voor degenen die ons boek hebben gelezen. Zo sliepen wij met 25 mensen bij bedoeienvrouw Magdalena. Midden in de woestijn. Nog geen 15 euro per persoon inclusief diner en ontbijt!
  • Ben je met een groep? Sommige kibboets zijn omgebouwd tot hotel of vakantiepark en bieden betaalbare opties aan.

Met OV reis je een stuk goedkoper!


En dan heb je natuurlijk nog je vervoer nodig. Met een grote groep of gezin heb je misschien graag een auto of klein busje. Maar wie wil bezuinigen kan beter met de bus of trein het land verkennen. Ben je eenmaal in Jeruzalem dan kun je daar het meeste prima te voet doen. En kies dan eens voor een leuke excursie inclusief vervoer als je de stad wil verlaten. Hou er wel rekening mee in je planning dat het meeste openbaar vervoer stil ligt op de sabbat.

Romeins aquaduct bij Caesarea. Een gratis uitje!


Je wil natuurlijk ook het één en ander bezoeken wanneer je in Israël bent. Het bezoeken van steden, dorpjes en de natuur is natuurlijk gratis. Ook vind je overal ruïnes en historische overblijfselen. Denk bijvoorbeeld eens aan Betsaïda. Een aantal gebieden zijn tot National Park verklaard. Hier betaal je entree en soms ook parkeergeld. Check vooraf of dit zo is, want wanneer je meerdere parken wil bezoeken loont het om de Israel Pass aan te schaffen. Alle locaties die wij je tippen op onze website en die in aanmerking komen voor deze kortingspas hebben we gemarkeerd met een groen bolletje. Dat betekent overigens niet dat alle locaties zonder bolletje gratis zijn 😉 Maar er staan genoeg gratis opties tussen. Zo zijn bijvoorbeeld de aquaducten van Caesarea gratis te bezoeken. Je vindt ze langs het strand. Anderzijds vragen ze voor de opgravingen van de haven weer entree. Choose wisely!

Korting op uitjes met de Israël Pass


En tot slot…. Ook niet geheel onbelangrijk. Eten! Het water loopt ons al in de mond als we denken aan alle heerlijkheden van het Midden-Oosten. Het verse fruit, de streetfood, verse vis…. En dat alles met de meest verrukkelijke kruiden. Yum! Om het ook op dit gebied betaalbaar te houden scheelt het al enorm als je een appartement huurt of aan woningruil doet zodat je zelf je eten kunt bereiden. Op de markt kun je goedkoop inkopen doen en wie weet lukt het je zelfs om nog af te dingen. Geen zin om te koken? Streetfood – denk bijvoorbeeld eens aan falafel – is goedkoper dan uit eten gaan bij een restaurant. De souks van Jeruzalem zijn wat dat betreft de place to be! Let op: De winkeltjes en restaurantjes bij de betaalde parken zijn niet goedkoop. Rij langs de supermarkt en zorg dat je wat snacks bij je hebt voor jezelf en de kids.

Op de markt kun je goedkoop inkopen doen.


Heb jij ook goede tips voor je medereiziger? Deel ze gerust met ons!

Ps. Dit waren tips om goedkoper uit te zijn. Waarschijnlijk ten overvloede, maar niemand houdt nu eenmaal van verrassingen achteraf… Ga niet bellen of op internet. Dan waren al onze bespaartips namelijk helemaal voor niets. 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Israel Ministry of Toerism

Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

volg bert op zijn reis door israël

Een unieke serie video's waarbij u kennismaakt met een aantal prachtige plaatsen en bijzondere gebeurtenissen
in Israël! 

category here

my nightly
skincare regime

You can either type this featured post content manually or use a post look-up function in SHOWIT directly. It can also rotate between several posts.

CONNECT

elsewhere:

VERDER LEZEN....

THE BLOG

BERT IN ISRAËL

THE VLOG

Bert plaatst op zijn YouTube-channel met regelmaat een toffe vlog vanuit Israël. Zo reis je vanaf de bank met hem mee!

Check out 

INSTA