reisgids door het beloofde land

De leeuw van Juda

reis door de bijbel
behind the scenes
reisverhalen

Leuk dat je een kijkje neemt op het blog van deze website. Hier hopen wij jullie met regelmaat te inspireren met verhalen van reizigers, vlogs van Bert of content over het Beloofde Land. 

THE STORY
CONTINUES...

Samen met Christa en de kinderen gingen we een hapje eten in ‘The First Station’, het oude treinstation van Jeruzalem dat nu omgebouwd is tot een fijne locatie met restaurants, winkeltjes, kunstenaars en speeltoestellen voor kinderen. Een absolute aanrader om eens te bezoeken.

Tijdens de wandeling van Mamilla naar The First Station liepen we door het Bloomfield Park, één van de grootste parken van Jeruzalem en bekend van de Hollandse windmolen, die is gerestaureerd dankzij sponsoring van onder andere Christenen voor Israël. Maar een paar honderd meter voor de molen sta je opeens oog in oog met een bijna vier meter lange bronzen leeuw. Deze leeuw heeft uiteraard de prachtige naam ‘Leeuw van Juda’ gekregen. Een cadeau van Amerikaanse christenen aan het Joodse volk in Israël. Fantastisch natuurlijk om onze Judah bij dit meer dan tweehonderd kilo wegende beeld te portretteren. 😉

Onze jongste zoon Judah bij de Leeuw van JudaNu staat deze leeuw hier nog niet zo lang. Afgelopen voorjaar was de openingsceremonie. Hierbij waren niemand minder dan Rabbi Pesach Wolicki en Nick Vuijcic aanwezig. Nick Vuijcic is een voor de meesten bekende christen uit Australië die ondanks het feit dat hij zonder armen en benen geboren is wereldwijd spreekt over het evangelie. Nick bad de indrukwekkende woorden: ‘Wij danken U dat U de Leeuw van Juda bent. En dat geen enkel wapen dat tegen ons is gevormd, zal slagen. We danken U, Heer, dat we ambassadeurs zijn van de Koning der Koningen en Heer der Heren en dat zelfs de poorten van de hel niet zullen zegevieren.’ 

Ook Rabbi Pesach Wolicki sprak bij de inwijding indrukwekkende woorden. Hij noemde in zijn toespraak onder andere dat het gebed en de vriendschap van christenen voor de Joodse staat Israël een vervulling is van Bijbelse profetieën. Sterker nog… ‘De groeiende positieve relatie tussen christenen en Joden is één van de meest wonderbaarlijke ontwikkelingen in de recente geschiedenis’, aldus deze Rabbi.

Geniet je mee van de openingsceremonie?Ps. Bij deze nog even de adresjes natuurlijk

The First Station:

David Remez St 4, Jerusalem, 9354102, Israël

Bloomingfield Park:

King David St, Jerusalem, Israël

Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

volg bert op zijn reis door israël

Een unieke serie video's waarbij u kennismaakt met een aantal prachtige plaatsen en bijzondere gebeurtenissen
in Israël! 

category here

my nightly
skincare regime

You can either type this featured post content manually or use a post look-up function in SHOWIT directly. It can also rotate between several posts.

CONNECT

elsewhere:

VERDER LEZEN....

THE BLOG

BERT IN ISRAËL

THE VLOG

Bert plaatst op zijn YouTube-channel met regelmaat een toffe vlog vanuit Israël. Zo reis je vanaf de bank met hem mee!

Check out 

INSTA